HU
Magyar
HU
Magyar
GB
English
organic PRO
​makeupartist
Weboldal alcíme
RÓLAM
Lorem ipsum

Beaultima

Honnan ered a Beaultima kifejezés? Mit is jelent?

Évekkel ezelőtt egy nemzetközi baráti társasággal ültünk és beszélgettünk egymás munkájáról és én pont abban az időben kerestem az utam, hogy mi is lenne a legmegfelelőbb kifejezés arra amit képviselek és azt amilyen utat szeretnék bejárni a szakterületemben. A szépségszakmában dolgozom, de annak is egy olyan különleges vonalán ami a bio szépségápolást helyezi előtérbe. Nagy nemzetközi cégekkel dolgoztam együtt, mégis igazán az ott szerzett tapasztalataimat továbbfejlesztve, folyamatosan kutatva, én valami különlegeset szerettem volna képviselni. Egyedit. Sokszínűt. Mindig a leginnovatívabb és legtermészetesebb alapanyagok érdekeltek. Próbálom a divattal szemben a legegészségesebb persze legtrendibb bio szépségápolást adni vendégeimnek. 

Ultimate Beauty szavak összetételéből jött a Beaultima, melynek jelentése az embereknek valami egyedit és újat adni, egy különleges vonalon. Még szebbé tenni őket, olyan egészséges termékekkel amik kiváló minőségűek is. 

"being ultimate" sugallja a vendégek számára, hogy a legjobbat kapják, vezető és kiváló szakember aki a munkát végzi. 

"beauty" szépség mindenek felett, mégpedig bio alapanyagokkal, egészségesen, természetesen.

Mártai Marianna BIO Sminkmester

"A hobbym volt, de egy életre beleszerettem!"

Gyerekkoromban a divatlapokat bújtam és arról álmodoztam egyszer híres divattervező leszek. Nem így lett. :-) De már egyáltalán nem bánom. Az élet más vizekre sodort, főiskolára mentem, közgazdász lettem, külkereskedelmi szakon végeztem. Éltem egy évet Londonban. Közben elvégeztem egy divattervezői iskolát, majd hobbyból sminkelni kezdtem. Nehezen adtam mondtam le az álmaim de egy kicsit a sminkeléssel úgy is érzem, azért a divathoz való kötődésem ezzel már örökre meg fog maradni. 

2004-ben kezdtem komolyabban sminkelni, majd egy fantasztikus helyre kerültem Sipos Zita sminkiskolájába, egyszerűen imádtam, a mai napig aztgondolom a szakmámban tőle tanultam a legtöbbet pedig sok helyen megfordultam külföldön is. Londonban a Temptu Airbrush iskolájában az elsők között kezdtem airbrushhal sminkelni. Inspiráló volt számomra Ilana Harkavi amerikai sminkes mellett töltött időszakom. 2007-ben versenyezni kezdtem. 2 aranyérmmel és 2 ezüst éremmel lettem gazdagabb. 2012-ben az év testfestője címet is megkaptam egyik munkámmal, mely egy testfestő sorozat volt. Mégis a legbüszkébb arra vagyok, hogy 2008-ban új utat indítottam Magyarországon. Akkor már egy-két cég által lehetett natúr vagy bio sminkeket kapni, de igazán a sminkes szakma nem foglalkozott ezekkel a termékekkel, mivel professzionális vonalon nem voltak megfelelőek. A fejembe vettem, mivel egészen addig nekem is csak a Mac,UrbanDecay,Armani,Dior,Chanel,Makeupforever és társai jelentették az igazán prémium sminkelést, hogy kell lennie valahol a világon olyan terméknek ami nem csak minőségi de egészséges is. Igaz akkor már kiderült és ez biztosan közrejátszott a kutatásomban, hogy sajnos én magam is kozmetikai alapanyag allergiával küzdöttem. Sminkesként elég rosszul érintett, hogy magam nem sminkelhetem az általam úgy imádott sminkekkel de mindeközben mozgatta a fantáziám, hogy ez valószínűleg egyre több embernek problémát fog okozni és erre megoldást kell találnom. 

Fanatikusan elkezdtem a világ tényleg minden szegletéből rendelgetni a furábbnál furább natúr és bio sminkeket amik akkoriban voltak a piacon. Ráakadtam egy márkára, de túl messze volt,  Ausztráliában. Pici cég, ám igen különleges termékcsaláddal, amelyek nem a megszokott ásványi hanem növényi sminkeknek mondott, virágokból készült termékek voltak. Egyre többet vásároltam tőlük és azon vettem észre magam, hogy egy teljes szortiment már a birtokomban van, ami persze nekik is feltűnt. :-) Gondolom abban az időben nem volt ennek még túl nagy kereslete, ezt már az utána következő időszakomból tapasztalatból mondom. :-) Eldöntöttem, én bio sminkes leszek, kitanulom az alapanyagokat, utána járok a káros összetevőknek és szenvedélyesen elkezdtem foglalkozni ezzel a témával. Bújtam a könyveket, tanfolyamokat, előadásokat, nemzetközi rendezvényeket melynek az eredménye az lett, hogy 2009-től a Zuii Organic Sminkmestereként választottak meg és onnan már tudtam nincs visszaút. Kedves, ám nehéz teher volt ez a szakmában. Sorra értek a támadások, mit akarok én a bio sminkkel? ki fogja ezt használni? professzionális sminkes nem használ bio sminket! Én azonban töretlenül mutogattam az általam talált igazgyöngyöt és elkezdtem házalni vele, nem sok sikerrel. :-)

Viszautasítást, visszautasítás követett. Mindenki nagyon cuki volt, megdícsértek milyen nagy dologba is vágtam a fejszémet és valószínűleg sokan meg is mosolyogtak érte. Sokszor hallottam vissza, hogy szegény nem hogy maradt volna "rendes" sminkes, biztosan többre viszi. :-)

Engem ez cseppet sem érdekelt, bár nem voltam már olyan népszerű a szakmában, kevesebb lett a celeb munka, hiszen én mondván nem professzionális sminkkel sminkelek, így sajnos csak akkor kaptam munkát ha visszatértem a jól bevált profi sminmárkákhoz. (Egyébként sokszor ez a mai napig sajnos így van! Bizonyos munkákon kifejezetten felhívják a figyelmem, hogy tudják, hogy biztos nagyon jó ez a bio smink, imádják a munkám de megtenném, hogy azért nem azt használom. :-) )

Az idő azonban múlik, és tudom, hogy engem fog igazolni. Sorra jönnek ki a natúr és bio sminkmárkák a piacon, egyre több már a bio sminkes is, sokak nagy örömömre tőlem kerültek ki és igazán büszke vagyok arra, hogy ezt a szakmát én indíthattam el Magyarországon.

Bio sminkesnek lenni sokkal több mint gondolnátok! Törődni azokkal akik igazán rászorulnak, mert mondjuk egy bőrbetegségben, allergiában szenvednek. Megtanítani a fiatalokat, hogy a korai sminkelésnél válasszák a természetes anyagokat és hiába a sok marketing és csili-vili sminktermék, nem biztonságosak és hosszútávon nagyon nem kifizetődőek a meseszép csomagolásban lévő, agyon reklámozott ismert sminkmárkák. Imádom, azt is amikor egy hölgy bejön hozzám és új dolgokat taníthatok meg számára. Rácsodálkozik a természetes sminkek adta lehetőségekre és a kiváló minőségre. Mindig megkérdezik tőlem, sminkelek e híres embereket? :-) Igen van néhány, de sokkal kevesebb mint régen. Számomra mindenki egyenlő, már nem hajtom ezeket a munkákat, sokkal jobban szeretem, ha az emberek azért keresnek meg mert rájöttek változtatni szeretnének, ez számomra sokkal fontosabb mint az hogy éppen híres e az a vendég aki a székemben ül. Nem is fogok a referenciáimban épp ezért és természetesen a diszkréció miatt híres emberekre hivatkozni. Az én szakmám, úgyérzem nem erről szól. Sokkal inkább egy tanítás, életforma és egészséges magabiztosság. 

Munkáimat divatbemutatókon, fotózásokon, magazinokban, rendezvényeken, televíziós műsorokban láthattátok. Magánszemélyeknek tartok sminktanácsadásokat és sminkoktatást. Bio sminkes képzéseimet sminkeseknek, kozmetikusoknak és a szakma iránt érdeklődőknek több szinten tartom. 2016. novembere óta a Lavera német natúrkozmetikai termékcsaládnak is én lettem a Magyarországi Vezetősminkmestere. 

A családom mellett a hivatásomnak élek, imádok tanulni és fejlődni, minden újra nyitott vagyok és alázatosan tanulom a mai napig a különféle legújabb sminktechnikákat amiket biora fordítok. 

Remélem, sikerült egy kis betekintést kapnod rólam, az életemről és a munkásságomról. 

Ha tetszett és te is szívesen váltanál, vagy csak még nem nem találkoztunk de te is rajongsz a természetes sminkekért, várlak szeretettel!

"Viselj virágokat arcodon, sminkelj tökéletesen bio sminkekkel!"

Mártai Marianna

BIO sminkmester